Tusso Rhinathiol 0,1% Sir Inf 125ml CNK 1682210

€ 5,51
€ 6,12

 ✚

5,51

Tusso Rhinathiol is een antihoestmiddel.

Tusso Rhinathiol is aangewezen bij de symptomatische behandeling van een hinderlijke, niet-productieve hoest (droge prikkelhoest, kriebelhoest).Het is belangrijk dat u de behandeling stopt zodra uw symptomen verdwenen zijn.

Indicatie

Hinderlijke, niet productieve hoest.

Gebruik

Kinderen van 6 tot 15 jaar

  • 4 à 10 maatlepel per dag
  • Max. 2 maatlepels per inname
Eigenschappen

Dextromethorfan is een synthetische molecule, een morfinederivaat. Het is een antitussivum met centrale werking. Het verhoogt de stimulatiedrempel van het medullair hoestcentrum door de afferente stimuli te inhiberen. Dextromethorfan veroorzaakt geen gewenning, noch verslaving.

Het onderdrukt het ademhalingscentrum niet in therapeutische dosissen. In hoge dosissen, kan het dit wel onderdrukken en een sedatieve werking uitoefenen.

De antitussieve werking begint ongeveer 30 minuten na de orale toediening en blijft gedurende 4 à 5 uur aanhouden.

Samenstelling

bevat 5mg dextromethorfan hydrobromide per 5ml.Hulpstoffen:

  • Natriumbenzoaat
  • Bananen aroma
  • Monohydrisch citroenzuur (ad pH 5)
  • Suikersiroop
  • Gezuiverd water
Contra indicatie

Kinderen jonger dan 15 jaar voor de TUSSO RHINATHIOL 1,33 mg/ml siroop.Kinderen jonger dan 6 jaar voor de TUSSO RHINATHIOL 10 mg zuigtabletten en voor TUSSO RHINATHIOL 1 mg/ml siroop.- Respiratoire insufficiëntie,- Astmatische hoest- Overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen- Behandeling met een antidepressivum van het MAO-inhibitor type.- Borstvoeding.

Lees minder

Lees meer

Bijsluiter: Download bijsluiter

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Dit geneesmiddel is enkel leverbaar in België!

Bent u tevreden over Online Pharma Box?

Wees de eerste om uw ervaring met Online Pharma Box te delen.

Maak een beoordeling

Dit product komt voor in volgende categorieën

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het