Cedium Iodine Zalf 100mg/g Zalf 23g CNK 3550019

€ 4,86

 ✚

4,86

Cedium iodine zalf is een ontsmettingsmiddel voor uitwendig en lokaal gebruik op de huid, het is werkzaam tegen bacteriën, virussen en schimmels. Cedium iodine zalf wordt toegepast voor: - Behandelen van wonden na een heelkundige ingreep. - Ontsmetting van kleine wonden op de huid zoals snijwonden, brandwonden, doorligwonden, schimmelinfecties, acne. In geval van ernstige infectie dient men een arts te raadplegen

Gebruik

Cedium iodine zalf wordt uitwendig en lokaal gebruikt op de huid. De aanbevolen dosering is: - De zalf één tot driemaal per dag aanbrengen. - Brandwonden, wonden na een heelkundige ingreep en doorligwonden: de zalf twee tot driemaal per dag aanbrengen en indien nodig de wonde na het ontsmetten afdekken met een steriel gaasverband. De bruine verkleuring van de huid is voorbijgaand en kan met water verwijderd worden. Eventuele vlekken op kleding kunnen met water en zeep uitgewassen worden. De duur van de behandeling zo kort mogelijk houden. Als er geen verbetering is na 3 dagen kan u best een arts raadplegen. Uw arts zal u vertellen hoe lang u Cedium iodine zalf moet gebruiken.

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in Cedium iodine zalf? - De werkzame stof is polyvidon-jood 100 mg/g. - De andere stoffen zijn polyethyleenglycol 1500 - macrogol 400 - gezuiverd water.

Contra indicatie

Wanneer mag u Cedium iodine zalf niet gebruiken?

  • U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6.

  • Bij stoornissen in de werking van de schildklier

  • Bij kinderen jonger dan 2,5 jaar (30 maanden).

  • Samen met zeep, oplossingen of zalven die kwik bevatten, wegens het risico op de vorming van bijtende verbindingen. Wanneer moet u

Lees minder

Lees meer

Bijsluiter: Download bijsluiter

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Dit geneesmiddel is enkel leverbaar in België!

Bent u tevreden over Online Pharma Box?

Wees de eerste om uw ervaring met Online Pharma Box te delen.

Maak een beoordeling

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het