Cedium Iodine Dermaal 100mg/g Opl Cutaan Gebr.30ml CNK 3550001

€ 3,56

 ✚

3,56

Cedium iodine dermaal is een ontsmettingsmiddel voor uitwendig en lokaal gebruik op de huid, het is werkzaam tegen bacteriën, virussen en schimmels.

Indicatie

Cedium iodine dermaal wordt toegepast voor: - Ontsmetting van kleine wonden op de huid zoals snijwonden, brandwonden, doorligwonden, schimmelinfecties, acne. - Ontsmetting van de gezonde huid voor een kleine ingreep of inspuiting.

Gebruik

Cedium iodine dermaal wordt uitwendig en lokaal gebruikt op de huid.

Het flesje recht naar beneden houden en de oplossing op de wonde laten druppelen; of door middel van een prop watten of steriel gaas onverdund of aangelengd met de helft water op de wonde aanbrengen en gedurende 15 tot 20 seconden laten inwerken. Deze behandeling 2 tot 3 maal per dag herhalen. De aanbevolen dosering is: - Voor het wassen van wonden, een verdunning van 1 deel oplossing op 10 delen water of fysiologische oplossing gebruiken. - Voor het spoelen van wonden, is een verdunning van 2% in fysiologische oplossing aangewezen. Indien nodig, de wonde na het ontsmetten afdekken met een steriel gaasverband. De bruine verkleuring van de huid is voorbijgaand en kan met water verwijderd worden. Eventuele vlekken op kleding kunnen met water en zeep uitgewassen worden. De duur van de behandeling zo kort mogelijk houden. Als er geen verbetering is na 3 dagen kan u best een arts raadplegen. Uw arts zal u vertellen hoe lang u Cedium iodine dermaal moet gebruiken. Gebruik bij kinderen Cedium iodine dermaal niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2,5 jaar (30 maanden). Cedium iodine dermaal mag niet gebruikt worden bij kinderen tussen 2,5 jaar (30 maanden) en 5 jaar zonder advies van uw arts

Bijsluiter: Download bijsluiter

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Dit geneesmiddel is enkel leverbaar in België!

Bent u tevreden over Online Pharma Box?

Wees de eerste om uw ervaring met Online Pharma Box te delen.

Maak een beoordeling

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het