Braunol Tulle 7,5 X 10 Cm - 1 CNK 1482272

€ 2,68

 ✚

2,68

Braunol Tulle, 10%, zalf in geïmpregneerd verbandgaas. Braunol Tulle bevat een wateroplosbare zalf. Deze gebruiksvorm verzekert een langere werkingsduur.

Indicatie
 • Profylaxis en behandeling van besmettingen op wonden van diverse oorsprong (bvb. brandwonden, doorligwonden, verzweringen).
 • Profylaxis en behandeling van bacteriële besmettingen op huid en van schimmels (bvb. etterige huidontstekingen, dermatosen als gevolg van een besmetting of een surinfectie door bacteriën of schimmels).
Gebruik

Diepe wonden

 • het verband 1 tot 3 maal per dag wisselen.

Brandwonden, chirurgische wonden, abcessen, verzweringen, doorligwonden

 • 2 tot 3 maal per dag wisselen.

Toedieningswijze

 1. Het gaas uit de individuele verpakking nemen.
 2. Het witte beschermblad verwijderen.
 3. Het aangetaste gedeelte bedekken.
 4. Bij een occlusief verband het andere beschermblad erop laten, bij een luchtig verband moet dit verwijderd worden zoals aangegeven.
 • Vlekken op weefsels kunnen gemakkelijk verwijderd worden met water en zeep. Als de vlekken toch blijven, gebruik dan ammoniak of natriumthiosulfaat.
Eigenschappen

Polyvidone jodium is een topisch anti-infectans. Het heeft een bactericide werking tegen Gram (+) en Gram (-) kiemen, aanwezig op de huid (namelijk : Pseudomonas, Streptokokken, Stafylokokken). Het is eveneens fungicide (namelijk op Candida albicans, Dermatofyten), terwijl het ook sporocide en virucide eigenschappen heeft.

Samenstelling
 • werkzame stoffen: Polyvidone jodium (bevat 10 % vrij jodium) : 1cm² bevat 0,14 g zalf.
 • hulpstoffen: Voor 100 cm² : P.E.G. 400, P.E.G. 4000, Natriumbicarbonaat, Water voor injectie tot 14g, Katoengaas, Vaselinum album.

Lees minder

Lees meer

Bijsluiter: Download bijsluiter

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.
Dit geneesmiddel is enkel leverbaar in België!

Bent u tevreden over Online Pharma Box?

Wees de eerste om uw ervaring met Online Pharma Box te delen.

Maak een beoordeling

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het