Sportscontrol Vita+ 4 Sport 30 Tabletten CNK 2597151

€ 11,45
€ 10,08
12% (€ 1,37)

Dit product is momenteel niet op voorraad.
Wenst U op de hoogte gehouden te worden als het product terug binnen komt, neem met ons contact op aub.

SportsControl Vita+4Sport is in eerste instantie een multivitaminepreparaat dat de belangrijkste elementaire vitamines bevat. De wateroplosbare vitamines (C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine en foliumzuur) zijn gedoseerd à 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De vetoplosbare vitamines (A, D en E) zijn gedoseerd à 100% van de ADH. Bovendien bevat SportsControl Vita+4Sport de mineralen chromium, koper en zink à 75% ADH.Vitamines en mineralen spelen een sleutelrol in tal van belangrijke lichaamsfuncties en zijn dus essentieel voor het bewaren van een goede gezondheid. Een gevarieerd dieet met voldoende fruit en groeten, volgraanproducten, vis, vlees en zuivelproducten, bevat in principe ruim voldoende vitamines en mineralen (chroom, koper, zink) om eventuele tekorten te voorkomen. Een evenwichtig gevarieerd dieet sluit aldus de nood aan vitaminesupplementen uit, zelfs in geval van intensieve sportbeoefening. Er is geen wetenschappelijke evidentie dat inname van extra vitamines of chroom, koper en zink, enige positieve impact heeft op sportieve prestaties van zeer diverse aard. Voor personen die fysiek actief zijn in de context van een verbetering van de fitheid en de gezondheid geldt aldus ook in eerste instantie dat er moet gestreefd worden naar een consistent gebruik van evenwichtige en gezonde voeding.
Echter, tal van sporters en elite atleten gebruiken, al dan niet tijdelijk, vaak een calorie-arm dieet met het oog op een daling van het vetpercentage in het lichaam. Lichaamsgewicht is immers in de meeste sporten een zeer belangrijke determinant van de prestaties. Typisch voor uithoudingsatleten is dan weer dat zij, na episodes van calorie-arm dieet, tijdens periodes van intensieve training en competitie overschakelen op een (te) eenzijdig koolhydraatrijk dieet. Hierdoor geraakt de voeding mogelijk uit balans als gevolg van een verminderde inname van 'niet-koolhydraatrijke' voedingswaren (fruit, groeten, volkorenproducten, zuivelproducten, vlees en vis), die net noodzakelijk zijn voor een voldoende inname van de diversiteit aan vitamines en mineralen. In geval van calorie-arme en koolhydraat-rijke voeding bestaat er dus inderdaad een risico op vitaminetekort, en is preventieve suppletie van extra vitamines dus wel aanbevolen teneinde een daling van het fysiek prestatievermogen als gevolg van vitaminedeficiënties te vermijden.
Inhoud:30 tabletten

Bent u tevreden over dit product?

Wees de eerste om uw ervaring met dit product te delen.

Maak een beoordeling

Dit product komt voor in volgende categorieën

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het