Apivita Essence Citronella 10ml CNK 0901272

€ 9,90
€ 8,42

Dit product is momenteel niet op voorraad.
Wenst U op de hoogte gehouden te worden als het product terug binnen komt, neem met ons contact op aub.

Apivita Etherische Olie van CITRONELLA is een 100% natuurlijke, biologische etherische olie.

Citronella is een geurige plant die vooral voorkomt in Sri Lanka en India. Gedurende eeuwen werd het gebruikt in de Indische natuurlijke gezondheidsleer van Ayurveda. Het wordt vandaag voornamelijk gebruikt als afweermiddel tegen insecten, in verstuivers, oliën of luchtverfrissers. Als u een ander geur verkiest kan citronella gecombineerd worden met andere oliën zoals lavendel, eucalyptus, geranium of ceder.

Te gebruiken bij:

SCHOONHEID: helpt tegen vette huid en haar, overdadige transpiratie, luizen, houdt insecten weg.

LICHAMELIJKE KLACHTEN: helpt bij reuma, pijnlijke gewrichten, hoofdpijn, migraine en zenuwpijn

MENTALE KLACHTEN: helpt tegen zware mentale belasting

Gebruiksvoorstellen:

- Insecten verdrijven: voeg 8 druppels toe aan uw luchtverfrisser of los op met water in een keramische brander (of alternatief: 4 druppels citronella in combinatie met 4 druppels van één van volgende oliën: geranium, eucalyptus, cederhout of lavendel).

- Anti-insect lichaamsolie: voeg 35 druppels toe aan 100ml amandelolie en masseer het hele lichaam (of alternatief 15 druppels citronella met 10 druppels lavendel of met 10 druppels geranium)

- Anti-insect lichaamsolie voor kinderen: voeg 10 druppels citronella, 8 druppels lavendel en 5 druppels eucalyptus toe aan 100ml amandel- of kamille-olie en breng aan op het hele lichaam

- Preventieve behandeling tegen luizen: voeg 15 druppels citronella, 5 druppels geranium en 5 druppels lavendel toe aan 50ml jojoba-olie, breng aan op droog haar, laat dit 20minuten inwerken, en was daarna het haar

- Bescherming van kledij tegen motten: Leg een katoenen zakdoek met 10 druppels citronella (of 5 druppels citronella en 5 druppels lavendel) in uw kleerkast

Te combineren met:

eucalyptus, geranium, lavende, bergamot, cederhout, limoen, sinaas

Instructies voor veilig gebruik:

- Vermijd oogcontact met etherische oliën. Indien dit toch gebeurt, grondig spoelen met water.

- Extern gebruik: enkel voor uitwendig gebruik, tenzij anders aangegeven in de instructies, door een dokter, apotheker of gespecialiseerd aromatherapeut

- Gevoeligheid of allergische reacties: Test voorafgaand het product op een klein gebied van de huid gedurende een periode van 24 uur. In geval van irritatie, vermijd gebruik van dit specifiek product.

- Fotosensitiviteit: Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank na gebruik van uw gepersonaliseerd product als dit product één of meerder van volgende etherische oliën bevat: bergamot, limoen, pompelmoes, sinas of citronella.

- Zwangerschap en borstvoeding: Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, raadpleeg eerst uw arts of apotheker voor u etherische oliën gebruikt.

- Kinderen: Aanbevolen recepten zijn geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 12 jaar. Veel etherische oliën zijn ongeschikt voor kinderen en dienen 2x tot 4x harder verdund te worden dan voorgeschreven voor volwassenen.

- Onverdunde etherische oliën mogen nooit direct op de huid worden aangebracht, tenzij anders aangeduid.

- Wij raden aan niet meer dan de totale hoeveelheid druppels etherische oliën te gebruiken dan aangegeven op de recepten.

Instructies voor opslag:

- Pure Etherische oliën zijn brandbaar: hou deze uit de buurt van vuur. Bewaar ze in een donkere, koele ruimte.

- Houd buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Lees minder

Lees meer

Bent u tevreden over dit product?

Wees de eerste om uw ervaring met dit product te delen.

Maak een beoordeling

Dit product komt voor in volgende categorieën

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het