Zinargin Nf Tabl 60 CNK 3237641

€ 27,25
€ 23,98
12% (€ 3,27)

Dit product is uit de handel.
Wenst U dat wij samen met u naar een alternatief zoeken, neem met ons contact op aub.

Zink is een essentieel mineraal en heeft een brede waaier van biochemische en fysiologische functies. Zinargin is een zinksupplement dat door zijn speciale samenstelling de aanmaak nastreeft van de juiste zinkeiwitten en –enzymen. Zinkmono-L-methioninesulfaat en zinkgluconaat zijn beide goed opneembare natuurlijke zinkverbindingen.

Melk zou de opname van zink vergroten. Calcium- en ijzersupplementen kunnen de absorptie van zink mogelijk in de war sturen.

Men weet dat zink een rol speelt in de activatie van meer dan 300 enzymen en een 200-tal zinkeiwitten. Zink is bijvoorbeeld onontbeerlijk voor de aanmaak van transcriptiefactoren voor de DNA-synthese, zinkvinger-eiwitten (immuniteit), het tumorsuppressor-eiwit p53 (ook bekend als ‘guardian of the genome’), de eiwitsynthese, en vele andere metabole processen. Zink helpt bij de omzetting van vitamine A in zijn biologisch actieve vorm.

Zink is enorm belangrijk in alle celgroei- en celdifferentiatieprocessen, zoals in het immuun-systeem, bij wondgenezing, bij zwangerschap en tijdens de groei van kinderen. Zinkdeficiëntie gaat gepaard met ontwikkelingsstoornissen, anemie, verstoring van het immuunsysteem, een vertraagde seksuele rijping, en cognitieve dysfunctie. Zinksuppletie kan deze aandoeningen ten goede keren.

Zinkdeficiëntie is goed gedocumenteerd bij chronische ziekten zoals reumatoïde artritis, diabetes en kankers (zink beschermt het klierweefsel in pancreas, bijnier, prostaat en borst), die sterk geassocieerd zijn met chronische inflammatie en oxidatieve stress.

Zink is een belangrijke antioxidant. Zink blijkt altijd deficiënt te zijn bij snelle veroudering, en bij veroudering in het algemeen.

Zink kan ook worden ingezet bij chronische inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, waar het de functie van de tight junctions in het darmepitheel en het wondherstel ondersteunt, in de preventie van diabetes (de aanmaak van insuline is zinkafhankelijk), en bij alcoholdetoxificatie.

Bovenop de werking van zink als antioxidant, worden de vele zinkenzymen en –eiwitten pas actief als zowel voldoende zink als een aantal andere cofactoren aanwezig zijn. SOD (superoxidedismutase), jodium, zwavel en chlorofyl zijn onmisbaar voor het functioneren van de actieve zinkenzymen en –eiwitten.

Chronisch zinktekort of mutaties van ZnSOD worden aangetroffen bij diverse ziekten zoals schizofrenie, ALS, parkinsonisme en de ziekte van Alzheimer. Talrijke studies wijzen op de relatie tussen SOD (superoxidedismutase), zink en koper. SOD is een essentieel enzym dat vrije-zuurstofradicalen in organismen opruimt. De reactie die door SOD wordt gekatalyseerd behoort tot de allersnelste die biochemici kennen.

Zink speelt een cruciale rol in onze immuniteit (o.a. via de aanmaak van zinkvinger-eiwitten), maar ook van het aminozuur L-arginine is bekend dat het de immuniteit stimuleert. T-lymfocyten zijn afhankelijk van arginine voor hun proliferatie en voor de ontwikkeling van T-geheugencellen. Zink speelt een rol in de metabole omzettingen van omega 3/omega 6-vetzuren (activeert de enzymen elongase en desaturase), wondgenezing, en alcoholdetoxificatie. Er werd ook aangetoond dat zink smaakstoornissen en oogproblemen kan verbeteren.

De wieren Chlorella en Fucus vesiculosus bevatten chlorofyl, dat een belangrijke bron is van porfyrine-ringen die nodig zijn voor de aanmaak van hemoglobine (zuurstoftransport), cytochroom C (elektronentransport), vitamine B12, cytochroom P450, myoglobine, de antioxidant-enzymen peroxidase en catalase.

Zink en heem vormen samen ook zinkprotoporfyrine. Zinkprotoporfyrine IX, een heemoxygenase-1 inhibitor, verhindert de afbraak van heem. Zink wordt verdrongen bij zware-metalenvergiftiging en men meet dan ook zinkprotoporfyrinegehaltes om de graad van belasting met zware metalen te bepalen. Ander onderzoek verklaart het verband tussen immunologische, maag-darmproblemen en de hersenen aan de hand van slecht functionerend metallothioneïne (MT). MT is een eiwit dat zeer vitale

functies in ons lichaam vervult. Het is opgebouwd uit 60 tot 70 aminozuren, waarvan 20 keer cysteïne, en 7 atomen zink. Het komt in hoge concentraties voor in het slijmvlies van de darm. De belangrijkste functie van metallothioneïne is ons te beschermen tegen vergiftiging met zware metalen. Het doet dit door zink uit te wisselen tegen kwik, lood, platina, aluminium, enz. Het komt ook voor in de lever, alvleesklier, mond, maag en hersenen.

Zinksuppletie blijkt ook de belangrijkste aanpak voor de ziekte van Wilson. Met toediening van zink kan men te hoge koperniveaus in het lichaam verlagen naar normale niveaus.

Wieren bevatten ook jodium dat een rol speelt voor de gezondheid van de schildklier maar ook de oxidatie van vetten verhindert.

M.S.M. (methylsulfonylmethaan) wordt ingezet bij ontstekingen maar is ook als primaire zwavelbron bruikbaar voor de zwavelbruggen die instaan voor de stabiliteit van de eiwitten in weefsels. Het is ook inzetbaar bij wondheling, en in detoxificatie (sulfatie), en werkt synergetisch met zink.

Zink maakt samen met deze cofactoren van Zinargin een veelzijdig inzetbaar supplement.

Indicatie
  • bij immuunproblemen
  • bij slechte wondheling
  • bij onevenwicht in het endocrien systeem
  • bij gestoorde vetzurenbalans
  • bij gestoorde groei en ontwikkeling
Contra indicatie

Bij antibioticagebruik: Zinargin innemen 1 uur na antibiotica-inname

Lees minder

Lees meer

Alternatief product

Geachte Klant,
Het product 'Zinargin Nf Tabl 60' is niet meer beschikbaar en het alternatief of de opvolger kan u hieronder bekijken.

Alternatief product

Geachte Klant,
Het product 'Zinargin Nf Tabl 60' is niet meer beschikbaar en het alternatief of de opvolger kan u hieronder bekijken.

Bent u tevreden over dit product?

Wees de eerste om uw ervaring met dit product te delen.

Maak een beoordeling

Dit product komt voor in volgende categorieën

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het