Nieuwe producten Alle categorieën Alle merken Alle producten

Categorieën

Dexeryl D-huid CNK 1551258

€ 7,00
€ 6,30

 ✚

6,30

Indicatie

Huidbeschermingscrème voor het behandelen van de tekenen en symptomen van een droge huid (xerosis) met name bij verschillende ziektes van de huid :

  • Psoriasis (1)
  • Atopische dermatitis (2)
  • Huid-veroudering (3)
  • Diabetische voet (4)

(1) Gelmetti C. Therapeutic moisturizers as adjuvant therapy for psoriasis patients. Am. J. Clin. Dermatol 2009; 10 suppl. 1: 7-12. (2) Extrait de la conférence de consensus sur la Dermatite Atopique. British Journal of Dermatology 2003; 148 : 3-10. (3) Cristaudo A. et al. Ef cacy of an emollient dermoprotective cream in the treatment of elderly kin affected by xerosis. G ital Dermatol Venereol. 2015; 150(3):297-302. (4) Martini J., Huertas C., Turlier V. Saint-Martory C., Delarue A. Ef cacy of an emollient cream in the treatment of xerosis in diabetic foot: a double-blind, randomized, vehiclecontrolled clinical trial. JEADV 2017. DOI: 10.1111/jdv.14095.

Gebruik

Crème uitsluitend voor uitwendig gebruik. Breng één- of tweemaal daags, of vaker indien nodig, maar nooit meer dan 6 maal daags, een dun laagje crème aan op de te behandelen zones van de huid.

Eigenschappen

HOE WERKT DEXERYL® CRÈME?

Dexeryl® crème is geformuleerd voor het behandelen van tekenen en symptomen van een droge huid (xerosis): - het filmogene effect van witte zachte vaseline en vloeibare paraffine: • remt fysisch de verdamping waardoor uitdroging (waterverlies) wordt voorkomen • en heeft een barrière-effect tegen externe beschadiging ; - daarnaast helpt het hydraterende effect van glycerol de vochtbalans van de huid in stand te houden. Dankzij zijn formulering vermindert en voorkomt Dexeryl® crème ook irritatie.

Samenstelling

WAT BEVAT DEXERYL® CRÈME?

Glycerol, witte zachte vaseline, vloeibare paraffine, glycerolmonostearaat, stearinezuur, polydimethylcyclosiloxaan, siliconenolie, macrogol 600, trolamine, propylparahydroxybenzoaat (E216), gezuiverd water. Tube van 250 g. Flacon met pomp van 500 g.

Contra indicatie

WANNEER MAG DEXERYL® CRÈME NIET WORDEN GEBRUIKT?

Niet te gebruiken door patiënten die allergisch zijn voor één van de bestanddelen en met name het parabeen (propylparahydroxybenzoaat - E216). Met het oog op het ontbreken van relevante informatie, is het beter de crème niet samen met andere topisch opgebrachte producten te gebruiken. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan een deskundige in de gezondheidszorg.

WAARSCHUWINGEN EN SPECIALE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK

  • Niet op de wonden aanbrengen.
  • Niet doorslikken.
  • Niet op de ogen aanbrengen.
  • Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

MOGELIJKE BIJWERKINGEN

Daar de crème propylparahydroxybenzoaat bevat kan het in zeldzame gevallen eczeem-achtige allergische huidreacties en, in zeer zeldzame gevallen, onmiddellijke reacties met urticaria veroorzaken. Vertel een deskundige in de gezondheidszorg over alle bijwerkingen die niet zijn vermeld in deze bijsluiter.

SPECIALE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ BEWAREN Bewaren beneden 30 °C. Niet gebruiken na de op de flacon aangegeven uiterste gebruiksdatum. MEEST RECENTE UPDATE VAN DE BIJSLUITER 03/2012. JAAR VAN DE CE MARKERING 2007.

Bent u tevreden over dit product?

Wees de eerste om uw ervaring met dit product te delen.

Maak een beoordeling

Dit product komt voor in volgende categorieën

OnlinePharmaBox.be maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Met uw bezoek aan onze website gaat u akkoord met onze Privacy Voorwaarden en het gebruik van deze cookies.
Verberg dit bericht.

Ik begrijp het